سلفون چیست؟
سلفون یکی از لوازم پرکاربرد برای بسته بندی آسان مواد غذایی و دارویی است.این محصول به منظور محافظت از مواد مختلف در برابر نور خورشید،میکروب و گرد و غبار مناسب میباشد.
چرا برای محافظت از مواد غذایی از سلفون استفاده میشود؟
تابش مستقیم نور خورشید باعث فاسد شدن مواد غذایی همچنین نفوذ حشرات،آلودگی،گرد و غبار و انواع باکتریها به آن میشود.بنابراین استفاده از این محصول یک روش مناسب برای کمک به سالم ماندن این مواد است.
سلفون از چه موادی ساخته شده است؟
شاید باور آن دشوار باشد اما باید بدانید که سلفون از گیاهان ساخته میشود و نام خود را از سلولز گرفته است!
میتوان آن را از گیاهانی با تولید آسان مانند کنف یا سایر گیاهان زراعی بدست آورد.
آیا سلفون از قابلیت تجزیه پذیری برخوردار است؟
این محصول تجزیه پذیر است اما مدت زمان تجزیه شدن آن در طبیعت به روکش دار بودن یا نبودن آن بستگی دارد:
۱.روکش نشده:
به زمانی بین ۱۰ روز تا ۱ ماه برای تجزیه کامل در زمین نیاز دارد.
۲.روکش شده:
اگر با نیترو سلولز روکش شده باشد به زمانی بین ۲ تا ۳ ماه برای تجزیه کامل نیاز خواهد داشت.
آیا میتوان سلفون را با پلاستیک معمولی جایگزین کرد؟
سلفونهایی که برای بسته بندی مواد غذایی بکار میروند بسیار ضخیم تر از بسته بندی پلاستیکی هستند.این محصول به دلیل ضخامتی که دارد مقاوم تر بوده و به راحتی پاره نمیشود حتی راحت تر میتوان آن را تمیز کرد.
همچنین به دلیل مقاومت این محصول در برابر رطوبت میتوان آن را برای بسته بندی گل نیز بکار برد.
از سلفون در چه جاهایی استفاده میشود؟
۱.گل فروشی ۲.نانوایی ۳.سوپر مارکت ها
کاغذ شیشه ای چیست؟
کاغذ شیشه ای (گلاسین) کاغذی نرم و صاف و در برابر آب،هوا و روغن مقاوم است.این کاغذ ظاهری تمیز و شفاف دارد و هر چیزی که داخل آن قرار بگیرد یا پیچیده شود را نشان میدهد.
این کاغذ در رنگهای مختلف تولید میشود و امکان چاپ روی آنها نیز وجود دارد اما رایج ترین نوع آن به رنگ سفید میباشد.
آیا کاغذ شیشه ای قابل بازیافت است؟
در فرآیند ساخت این محصول هیچ گونه مواد شیمیایی بکار نرفته،به همین دلیل کاملا قابلیت بازیافت و تجزیه دارد.بنابراین هیچ خطری برای بسته بندی مواد غذایی با کاغذ شیشه ای وجود ندارد.معمولا از کاغذهای شیشه ای برای بسته بندی کیک،نان،شیرینی،شکلات،صابون و … استفاده میشود.
انواع سلفون بر اساس کاربرد کدامند؟
۱.متالایز:
این محصول معمولا برای بسته بندی تنقلاتی مانند چیپس،پفک و … به منظور جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آفتاب و فاسد شدن آنها بکار میرود.در واقع متالایز به دلیل وجود آلومینیوم در ترکیبات خود در برابر نور خورشید مقاوم است و قابلیت محافظت کنندگی دارد.
۲.صدفی:
همانطور که میدانید برخی از مواد غذایی نظیر سوسیس،کالباس و انواع گوشت و مرغ باید در فضای سرد نگهداری شوند تا سالم بمانند.به همین سبب آنها را داخل سردخانه ها نگهداری میکنند اما پیش از این کار ابتدا باید با مدل صدفی بسته بندی شوند.
۳.شفاف:
بعضی از مواد غذایی حتی با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید نیز فاسد نمیشوند.ماکارونی و حبوبات جزو این مواد به شمار میروند.
میتوان برای بسته بندی این گروه از مواد غذایی از مدل شفاف استفاده کرد تا به راحتی محصول داخل آن نیز قابل رویت باشد.
۴.نایلون یا محافظ:
از این محصول برای جلوگیری از نفوذ گرد و غبار و رطوبت به مواد غذایی خشک و کمک به تازه ماندن آنها استفاده میشود.این مواد غذایی میتواند شامل انجیر،کشمش و میوه های خشک باشد که با پلاستیک شفاف و دارای قابلیت کشسانی بسته بندی میشوند.
این محصول علاوه بر مواد غذایی برای بسته بندی کردن پوشاک،مبلمان و … نیز بکار میرود.لازم به ذکر است که سلفون محافظ کاملا شفاف بوده و از خاصیت کشسانی مناسبی برخوردار است.
البته این محصول در ضخامتهای مختلفی تولید میشود که افراد باید به تناسب نیاز خود ضخامت مناسب را انتخاب کنند.
۵.حرارتی:
این محصول در معرض حرارت جمع شده و مناسب بسته بندی نوشابه یا پک های آب معدنی میباشد.فراموش نکنید که این مدل کاملا ضخیم و محکم است.
انواع سلفون حرارتی کدامند؟
۱.نایلون شیرینگ(پلی اتیلن):
این محصول در بسته بندی های ۶ تایی آب معدنی یا نوشیدنیهایی مانند دوغ و نوشابه بکار میرود.
۲.سلفون شیرینگ(پلی پروپیلن):
از این محصول به عنوان روکش محصولات مختلف مانند مواد غذایی،نوشیدنیها و لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده میشود.مدل شیرینگ خود انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
Pvc-Pof-Pet
نمونه بارز این محصول درب بطری،لیبل سس مایونز،روکش سیگار و … میباشد.
۶.مات:
مدل مات یکی از جذابترین و گرانترین انواع سلفون میباشد.این محصول به سبب ظاهر مات خود بسته بندی مواد مورد نظرتان را در میان سایر محصولات بسته بندی شده متمایز میکند.
۷.استرچ:
این محصول به دو نوع متفاوت تقسیم میشود:
۱.استرچ صنعتی(پلی اتیلنی):
استرچ صنعتی یا پالت برای بسته بندی نهایی کارخانه ها و صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.به کمک این محصول،مواد بسته بندی شده از خط و خش،گرد و غبار،کپک و تغییر رنگ و بو محافظت خواهند شد.
۲.استرچ غذایی(پی وی سی):
این استرچ برای بسته بندی مواد غذایی بکار میرود بنابراین باید از مواد اولیه بسیار مرغوب و با کیفیت بالا تولید شود.زیرا این محصول مستقیما با مواد غذایی در تماس میباشد.
۸.وکیوم:
وکیوم به معنی تخلیه هوای کامل درون یک محصول میباشد.سلفون وکیوم هوای داخل مواد غذایی را گرفته و از ورود میکروب و آلودگی،رطوبت و گرد و غبار جلوگیری میکند.
به علاوه به عدم تغییر رنگ و سالم و تازه ماندن آنها تا مدت طولانی کمک میکند.
وکیوم کردن محصولات باید به کمک دستگاه بسته بندی وکیوم انجام شود.اگر میخواهید این کار را در منزل انجام دهید و به دستگاه دسترسی ندارید به کمک جارو برقی هوای داخل پلاستیک را خارج کنید.
کاربردی ترین انواع سلفونها کدامند؟
۱.زیپ کیپ:
زیپ کیپ یکی از انواع کیسه فریزر بسیار پرکاربرد در منازل،ادارات و مکانهای مختلف میباشد.از این کیسه ها برای نگهداری انواع مواد غذایی،سبزیجات،میوه ها،ابزار و … استفاده میشود.
در واقع زیپ کیپ نوعی کیسه فریزر با درب زیپی میباشد.
مزایای زیپ کیپ:
۱.قابل شستشو و استفاده مجدد ۲.قابل استفاده در یخچال و فریزر
۳.دسترسی آسان ۴.مقاومت بالا ۵.قابل رویت بودن مواد داخل آن
۶.باز و بسته شدن آسان ۷.افزایش ماندگاری مواد غذایی
۸.جلوگیری از ورود هوا به داخل بسته بندی
۲.سلفون چسب دار:
این محصول انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
۱.رگال دار ۲.متالایز ۳.صدفی ۴.پشت صدفی
اندازه نرمال سلفون چقدر است؟
این محصول در اندازه های مختلفی به بازار عرضه میشود.عرض آن به طور معمول بین ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر و ضخامت آن بین ۸ تا ۱۴ میکرون است.
رول های سلفون نیز از اندازه حداقل ۲ متری تا اندازه های ۱۲،۱۰،۸،۵ متر یا حتی بیشتر تولید میشوند.طبیعی است که قیمت این رول ها بر اساس اندازه های آنها محاسبه شود.
یک سلفون خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
۱.شفافیت زیاد:
به سبب این ویژگی مواد بسته بندی شده به راحتی قابل رویت هستند.در واقع میتوان گفت میزان شفافیت این محصول در افزایش جذابیت و میزان فروش مواد بسته بندی شده نقش بسزایی دارد.
۲.مقاومت و قابلیت دوخت پذیری:
حین فرآیند بسته بندی گاها پس از تخلیه هوا(هواگیری) ،قسمت دوخت بسته بندی با مشکل مواجه میشود.اما این محصول به دلیل دوخت پذیری بالا و مقاومت در برابر مکش هوا برای ایجاد خلا در بسته بندی دچار مشکل نمیشود.در واقع احتمال ایجاد خرابی در دوخت هنگام مکش هوا را به صفر میرساند.
۳.دوام بالا در مجاورت حرارت زیاد:
اگر عمل بسته بندی در محیطهای گرم انجام شود یا محصولات بسته بندی شده در معرض حرارت باشند استفاده از سلفون بهترین کار است.
۴.مقاومت در برابر اسید و باز:
این محصول به دلیل ترکیبات شیمیایی بکار رفته در ساختار خود در مقایسه با نایلون و نایلکس مقاومت بیشتری در برابر اسید و باز دارد.
۵.خاصیت چسبندگی:
خاصیت چسبدگی مهمترین ویژگی سلفون است که باعث میشود به خوبی و با کمترین زحمت روی مواد غذایی و سایر کالاها قرار بگیرد.
از طرف دیگر به دلیل نازک بودن سلفون،مواد شیمیایی و مشتقات نفتی کمتری در تولید آن بکار میرود.بنابراین از میزان ضررهای آن کاسته میشود.
۶.وزن سبک:
نازک بودن سلفون و میزان کم مواد اولیه بکار رفته در تولید آن باعث میشود که وزن کمتری داشته باشد.
۷.سهولت استفاده:
سلفون معمولا به شکل رول وارد بازار میشود.بنابراین امکان استفاده آسان را برای افراد مصرف کننده متناسب با ظروف و مواد مورد نظرشان فراهم میکند.
۸.قیمت مناسب:
سلفون را میتوان از مواد اولیه پلی اتیلنی که مقاومت بالا و هزیته پایینی دارد تولید کرد.قیمت مدلهای شیرینگ،حرارتی و مواد غذایی با یکدیگر متفاوت است که بر اساس مواد اولیه پتروشیمی بکار رفته در تولید آنها تعیین میشود.
کاربرد سلفون در صنعت پزشکی و پوشاک چگونه است؟
۱.پزشکی:
سلفون به دلیل چسبندگی،انعطاف و باز شوندگی گزینه مناسبی به عنوان پوشش دستگاهها و تجهیزات پزشکی و بیمارستانی میباشد.
۲.پوشاک:
سلفون به دلیل شفافیت،مقاومت در برابر حرارت و امکان لمس کردن لباس بدون آسیب زدن به آن انتخاب مناسبی برای بسته بندی لباسها میباشد.
تفاوت سلفون با نایلون و نایلکس چیست؟
هر سه این محصولات جزو سازه های چاپی و بسته بندی متشکل از مشتقات نفتی هستند اما تفاوتهای اساسی بین آنها وجود دارد.
سلفون برخلاف نایلون و نایلکس از خاصیت ارتجاعی برخوردار است.اما به دلیل نازک بودن نمیتوان از آن برای حمل و نقل کالا و مواد غذایی استفاده کرد.
در واقع سلفون در مقایسه با نایلون و نایلکس نقش پر رنگتری در بازاریابی و تبلیغات ایفا میکند.