پرزگیر چیست؟
پرزگیر یک وسیله بسیار کاربردی است که پرز و کُرکهای روی لباس را به خوبی جمع کرده و جلوه مرتب و شیکی به لباستان میبخشد.
از این وسیله میتوان علاوه بر لباس برای از بین بردن پرز،کُرک و گرد و خاک مبل و صندلی و پرده و … نیز استفاده کرد.
همچنین میتوان پرزگیر را برای برداشتن موی بدن حیواناتی مانند سگ و گربه از روی وسایل و فضای خانه یا سایر مکانها بکار برد.
پرز چیست؟
پرز در واقع همان الیاف ریز پارچه است که از لبه های لباس بیرون میریزد.این الیاف با شسته شدن لباسها در ماشین لباسشویی به سطوح سایر لباسها میچسبند.بنابراین باعث نامرتب به نظر رسیدن لباسها حتی پس از تمیز شدن میشوند.
علت پرز دادن یا مو جذب کردن لباسها چیست؟
پرز دادن پارچه علاوه بر زشت شدن ظاهر لباسها،موجب فرسایش آنها نیز میشود.پرز زمانی بوجود می آید که تارهای کوتاه و شل شده لباسها در هم گره خورده و به شکل گلوله های کوچکی به نظر بیایند.
دلیل اصلی پرز دادن لباسها:
دلیل اصلی این اتفاق ساییده شدن پارچه در اثر شستشو و پوشیدن است.یعنی با هر شستن و پوشیدن لباس،این گلوله های کوچک بیشتر شده و ظاهر لباس کهنه تر دیده میشود.
کدام ویژگی پارچه در میزان پرز دادن آن تاثیرگذار است؟
جنس پارچه فاکتور اصلی موثر در میزان پرزدهی آن است.در الیاف مصنوعی مانند اکریلیک،پلی استر و نایلون به دلیل استحکام بالا،گلوله های پرز به راحتی از سطح پارچه جدا نمیشوند.
اما اگر جنس پارچه از الیاف پنبه،پشم و ریون باشد مشکل پرزدهی وجود نخواهد داشت.زیرا الیاف پیوند دهنده به راحتی شکسته شده و پرزهای تشکیل شده خیلی زود از سطح پارچه جدا میشوند.
بنابراین اگر پارچه ای از جنس الیاف پنبه یا نخی پرز ندهد نشانه خالص بودن آن است.
انواع پرزگیر بر اساس عملکرد کدامند؟
۱.دستی:
این محصول خود در مدلهای مختلفی طراحی و تولید میشود.یکی از آنها به شکل رولی است که کاغذی چسبناک به دور یک رول پلاستیکی قرار دارد.
تنها کار لازم این است که پرزگیر رولی را روی سطح لباس بغلتانید.با این کار پرزها و موهای جدا شده از سطح لباس به دور کاغذ چسبناک دور رول میچسبند.بنابراین پرزهای لباس از بین رفته و سطح مورد نظر تمیز و مرتب خواهد شد.
کاغذ رول این محصول چه ویژگی هایی دارد؟
کاغذهای رول این محصول معمولا چندین متر است که تا زمان تمام شدن برای تمیز کردن پرز و موی حیوانات قابل استفاده خواهد بود.برخی از مدلهای این محصول سری قابل تعویض داشته و بعد از تمام شدن رول،میتوان یک رول تازه را جایگزین آن کرد.
مدل دیگر پرزگیر دستی به شکل بُرسی است که با کشیدن آن روی سطح پارچه،پرز،کُرک و موهای ریز به خوبی پاک میشوند.
هر دوی این مدلها قیمت مناسبی دارند و به راحتی قابل تهیه هستند.
۲.برقی:
این محصول دارای یک تیغه چرخان است که با قرار گرفتن روی پارچه پرزها را از سطح آن جدا میکند.بنابراین هنگام استفاده از این دستگاه نیازی به حرکت دادن مداوم دستانتان و اِعمال فشار نخواهید داشت.
زیرا پرزگیر برقی به کمک نیروی الکتریسیته سطح مورد نظرتان را به خوبی تمیز خواهد کرد!
اغلب انواع این وسیله به کمک باتری کار میکنند و تا حدود زیادی شبیه به ریش تراش های برقی هستند.
موتور این محصول معمولا ۳ وات بوده و مجهز به باتری شارژی برای شارژ کردن دستگاه میباشد.البته انواعی از این محصول نیز وجود دارند که فقط با برق یا فقط با باتری کار میکنند.
این وسیله وزن سبکی دارد و کار کردن با آن بسیار ساده و راحت است.وزن آن بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم بوده و به کمک تیغه مخفی گردان و صفحه محافظتی روی آنها پرزها را از لباسها جدا میکند.
برای پرزگیری عمیق لباس از کدام مدل باید استفاده کرد؟
پرزگیرهای برقی برای این کار مناسبترند زیرا با تیغه گردان و چرخش روی پارچه تمام پرزهای ریز لباسها را از بین میبرند.
به خصوص برای لباسهایی از جنس کتان،پشمی و بافتنی که خیلی زیاد پرز میدهند حتما از مدل برقی استفاده کنید.
پرزهای ایجاد شده روی لباسها چه تاثیری در شکل ظاهری آنها دارد؟
پرزهای چسبیده از لباسهای تیره و روشن به یکدیگر ظاهر لباسها را فرسوده،کمرنگ و غبارآلود جلوه میدهد.این پرزها میتواند در اثر پشم حیوانات خانگی یا هنگام شستشو و خشک کردن لباسها ایجاد شود.
مهمترین مزیت استفاده از پرزگیر چیست؟
برای جلوگیری از پرداخت هزینه های زیاد جهت خرید لباسهای جدید و نو کردن لباسهایتان مانند روز اول،از پرزگیر استفاده کنید.
در واقع این محصول بهترین گزینه برای از بین بردن پرز لباسها به خصوص لباسهای زمستانی و محافظت از لباسهای گران قیمت شماست.
آیا استفاده از پرزگیر به لباسها آسیبی نمیرساند؟
طراحی پرزگیر به گونه ای است که تنها پرزهای اضافی لباس را به خود جذب کرده و آسیبی به تار و پود آن نمیرساند.
به جز پرزگیر با چه وسیله دیگری میتوان پرز را از روی لباسها جدا کرد؟
۱.میتوانید یک نوار چسب پهن را دور چهار انگشت دستتان بپیچید و آن را روی لباس و در جهت بافت پارچه حرکت دهید.بهتر است این حرکت را به صورت ضربه ای روی لباس تکرار کنید.دقت کنید که سطح چسبنده چسب همواره باید رو به بیرون باشد.
۲.یک اسفنج را خیس کنید،آب اضافی آن را بگیرید و به کمک آن پرز لباسهایتان را بگیرید.
۳.در صورت کم بودن پرزها از قیچی برای جدا کردن آنها استفاده کنید.
۴.یک تیغ یا ژیلت غیر صابونی بردارید و آن را با دقت بسیار زیاد روی لباسهایتان بکشید تا لباسهایتان آسیب ندیده و پاره نشوند.
۵.سنگ پا را در جهت خواب بافت پارچه روی آن بکشید.سپس پرزهای بلند شده از روی سطح لباس را از بین ببرید.
۶.دستکش پلاستیکی بپوشید و با دست روی سطح لباس بکشید.البته باید این کار را در جهتهای منظم و از بالا به پایین انجام دهید.به کمک دستکش میتوانید به راحتی موی حیوانات خانگی یا پرزهای گیر کرده در بافت لباسهایتان را جدا کنید.
مقایسه پرزگیرهای دستی و برقی:
۱.مدل برقی در مقایسه با مدل دستی راحتتر و با سرعت بیشتر پرزها را از روی لباسها جدا کرده و سطح لباسها را به خوبی تمیز میکند.
۲.سری مدلهای رولی و چسبی یکبار مصرف بوده و پس از تمام شدن چسب باید تعویض شود.اما مدل برقی دارای سری ثابت بوده و نیازی به تعویض ندارد.
۳.مدل برقی عمل پرزگیری را با چرخش سریع تیغه روی سطح پارچه انجام میدهد.البته در صورت استفاده مداوم از این دستگاه باید به طور مرتب محفظه آن را خالی کنید تا قدرت مکش موتور آن کم نشود.
۴.مدل برقی برای پرزگیری کت و شلوار و لباسهایی با پرزهای گلوله ای مناسبترند.در حالی که مدل دستی برای لباسهای پر از گرد و خاک و با موهای چسبیده زیاد روی سطح آنها انتخاب مناسبتری است.
چگونه میتوان از پرز دادن لباسها جلوگیری کرد؟
۱.شستن لباسهای پرزدار به طور مجزا از لباسهای دیگر:
اگر لباسهای پرزدار و سالم را با هم بشویید پرزهای موجود روی آنها به لباسهای سالم چسبیده و آنها را نیز پرزدار میکند.همچنین بهتر است از شستن حوله به همراه لباسهای دیگر خودداری کنید تا گرفتار این مسئله نشوید.
۲.بر عکس کردن لباسها:
با پشت و رو کردن لباسها و تا کردن و آویختن آنها به صورت پشت و رو از بافت پارچه مراقبت کرده و از ایجاد پرز جلوگیری کنید.
۳.شستشوی لباسها با شوینده ملایم و آب سرد:
حتما برای شستن لباسها از آب سرد یا ولرم استفاده کنید همچنین مواد شوینده نباید غلیظ یا تند باشند.در صورت استفاده از ماشین لباسشویی اجازه ندهید لباسها به مدت زیاد داخل آن بچرخند.
۴.پهن کردن لباسها روی بند:
هرگز لباسهایتان به ویژه آنهایی که پارچه های حساسی دارند را توسط خشک کن ها،خشک نکنید.زیرا این کار عامل تولید پرز روی سطح لباسهاست.بنابراین اجازه دهید لباسها با پهن شدن روی بند و در معرض جریان هوا و نور خورشید خشک شوند.
۵.با دقت مرتب کردن لباسها داخل کمد:
سعی کنید برای جلوگیری از ایجاد پرز در اثر اصطکاک،لباسهای سنگینتر و دارای زیپ و دکمه را جدا سایر لباسهایتان بگذارید.
۶.استفاده از کیسه شستشو:
با قرار دادن لباسها داخل کیسه های شستشو میتوانید از خراب شدن بافت لباسها و ایجاد پرز روی آنها جلوگیری کنید.
هنگام خرید پرزگیر چه معیارهایی را باید مد نظر قرار داد؟
۱.ارگونومی:
محصول شما چه دستی باشد چه برقی باید در دست گرفتن آن برایتان ساده باشد.بنابراین حتما قبل از خرید آن را در دست بگیرید تا ببینید آیا کار کردن با آن برایتان راحت و ساده است یا خیر؟
۲.وزن سبک و قابلیت حمل آسان:
در صورت استفاده از مدل برقی باید دستگاه شما شارژی باشد تا بتوانید به راحتی آن را به مکان دلخواهتان حمل کنید.در واقع وزن سبک این محصول امکان قرار دادن آن داخل کیف یا جیبتان را فراهم میکند.
۳.جنس تیغه:
بهتر است جنس تیغه ها استیل ضد زنگ بوده و به راحتی قابل باز شدن باشد.در این صورت پس از هر بار استفاده میتوان آن را شست و تمیز کرد.
۴.توان دستگاه:
در صورت برقی بودن دستگاه توان آن حدودا بین ۳ تا ۶ وات میباشد.اگر توان موتور دستگاه بیش از این باشد مصرف باتری نیز افزایش می یابد.اگر باتری آن از نوع شارژی نباشد به طور مداوم و در فواصل زمانی کوتاه باید تعویض شود.
۵.وجود مخزن جمع آوری پرز:
برخی از دستگاهها مجهز به یک محفظه مجزا برای جمع کردن پرز و مو هستند.در این صورت با تخلیه پرزها پس از هر بار استفاده توان دستگاه حفظ شده و عمل پرزگیری مجدد به راحتی انجام خواهد شد.
۶.منبع انرژی:
در مدلهای برقی دستگاه شما یا با باتری کار میکند و یا دارای سیم بوده و انرژی خود را از اتصال به پریز برق دریافت می نماید.برخی از مدلها نیز با سیم و باتری(هر دو) کار میکنند.
اگر تصمیم دارید از این وسیله در همه جا حتی مسافرت استفاده کنید مدل شارژی یا باتری خور آن را تهیه کنید.
۷.شستشوی آسان:
این وسیله به دلیل تماس مستقیم با پرز و مو باید پس از هر بار استفاده به خوبی تمیز شود.بنابراین باید حتما از قابلیت شستشو برخوردار باشد.پس حتما مدلهایی را انتخاب کنید که مخزنی برای جمع آوری پرز با قابلیت جدا شدن داشته باشند.
۸.اندازه:
اگر میخواهید پرزگیر را داخل کیف مسافرتی خود قرار دهید و همراهتان به بیرون ببرید مدلی را انتخاب کنید که اندازه مناسبی داشته باشد.
۹.حفظ ایمنی لباس:
یک محصول ایده آل باید بدون آسیب زدن به بافت لباس پرزها را از روی آن جدا کند.بنابراین از توجه به این نکته مهم غافل نشوید.
۱۰.سرعت پرزگیری:
در مدلهای برقی سرعت تیغه بیشتر بوده و عمل پرزگیری لباس با سرعت بسیار بیشتری انجام میشود.البته توجه به ارتفاع روکش تیغه نیز مسئله مهمی است زیرا ممکن است لباسهایتان را پاره کند.
۱۱.نوع:
این محصول در مدلهای دستی(رولی/غلتکی و برسی) و برقی در بازار موجود است.شما باید بسته به نوع و جنس لباس و میزان حساسیت بافت پارچه از مدل مناسب استفاده کنید.
۱۲.قوی بودن موتور در مدلهای برقی:
اگر میخواهید برای از بین بردن کُرک و پرز مبل از این دستگاه استفاده کنید به دنبال دستگاههایی با موتورهای قویتر و سرعت بالاتر باشید.