بطری آب شیشه ای طرحدار

بطری آب تا چه مدت میتواند آب را سالم و طعم آن را ثابت نگه دارد؟

بطری آب چیست؟

بطری آب یک وسیله کاربردی است که به منظور نگهداری آب و استفاده مداوم و روزمره آن بکار میرود.
البته از بطری آب لزوما برای نگهداری آب استفاده نمیشود بلکه میتوان مایعاتی مانند آبمیوه،آبلیمو و … را نیز داخل آن ریخت.
بطری آب شیشه ای

آیا احتمال خراب شدن آب وجود دارد؟

آب آشامیدنی بسته به نوع نگهداری آن ممکن است خراب شود.در واقع انواع آب آشامیدنی دارای تاریخ انقضا بوده و نگهداری آنها با یکدیگر متفاوت است.
اگر به هر دلیلی مجبور هستید آب را ذخیره کنید به خاطر داشته باشید که مدت زمان نگهداری آن از ۶ ماه بیشتر نشود!
آب گازدار به دلیل آزاد شدن گازهای داخل آن با گذشت زمان دچار تغییر طعم و مزه میشود.بنابراین نباید آن را به مدت طولانی نگهداری کرد.
آب شیر به دلیل قرار گرفتن در مجاورت کربن دی اکسید هوا با گذشت زمان مزه ماندگی به خود میگیرد.بهتر است آب را داخل ظروف سربسته و محیط های خشک و تاریک نگهداری کنید تا به سرعت خراب و غیرقابل استفاده نشود.یکی از روشهای مناسب برای این کار استفاده از بطری آب میباشد.
بطری آب

چرا باید آب را داخل ظروف درب بسته نگهداری کرد؟

نگهداری آب داخل ظروف بدون درب باعث ترکیب شدن آن با بوی سایر مواد غذایی و در نتیجه طعم دار شدن آب میشود.درست است که لزوما میکروبی داخل آن وجود ندارد اما مطمئنا نوشیدن آب طعم دار برای هیچ کس لذت بخش و گوارا نیست.

بهترین روش برای نگهداری آب آشامیدنی چیست؟

بهتر است آب را داخل ظروف استاندارد نگهداری کرده و در صورت مخزن دار بودن آبسرد کن یخچال، ۲ روز یکبار آب آن را عوض کنید.
این مخزنها از جنس پلاستیک هستند.بنابراین ماندن آب بیش از ۳ روز درون آنها احتمال انباشته شدن مواد پلاستیکی داخل بطری و تغییر طعم آن را افزایش میدهند.
استفاده از بطری های آب پلمپ شده میتواند راه مناسبی برای نگهداری آب آشامیدنی باشد.
دقت کنید که این بطری ها نباید در معرض نور خورشید قرار بگیرند.در صورت نیاز به استفاده مجدد از این بطریها حتما مراحل شستشو و خشک کردن آنها را کامل کنید.
با استفاده از ظروفی با جنس پلی پروپیلن،استیل ضدزنگ و شیشه ای در مکانهای تاریک و بدون رطوبت زمان نگهداری آب افزایش می یابد.
بطری آب

آب جوشیده را برای چه مدت میتوان نگهداری کرد؟

اگر تصور شما این است که با جوشاندن آب،آن را تصفیه می کنید در اشتباهید!زیرا انجام این کار تنها زمانی مفید است که آلودگی یا میکروبی داخل آب وجود داشته باشد.
فلزات سنگین،آرسنیک،جیوه،نیترات،مواد رادیو اکتیو و نیتریت با جوشانده شدن آب از بین نمیروند.مدت زمان نگهداری آب جوشیده درون ظروف استاندارد داخل یخچال حداکثر ۳ روز و در دمای محیط ۲۴ ساعت میباشد.
بطری آب

انواع بطری آب از نظر جنس کدامند؟

۱.پلاستیکی:

این بطری ها وزن سبکی دارند بنابراین حمل و نقل آنها آسان خواهد بود.همچنین بطری آب پلاستیکی احتمال شکستن را به صفر رسانده،بنابراین مقاوم و مناسب استفاده روزمره میباشد.اما دقت کنید
که داخل بطری های پلاستیکی به هیچ عنوان نباید مایعات داغ ریخته شود.
از آنجایی که بطری های پلاستیکی یکبار مصرف با محیط زیست سازگار نبوده و قابل بازیافت نمیباشند،بهتر است برای نوشیدن آب بکار نروند.

بطری آب پلاستیکی

معایب بطری آب پلاستیکی:

۱.این بطری ها دارای ترکیبات پلیمری تهیه شده از سنتز مواد اولیه به نام منومر میباشند.در اثر خم شدن یا ساییدگی جمع شده و منومرهای موجود در آنها آزاد میشود که به شدت برای سلامتی افراد مضر است.
۲.اگر از این بطری ها برای فریز کردن آب استفاده شود،آب به بدنه ظرف فشار وارد میکند.بنابراین منومرهای سمی و خطرناک سریعتر آزاد میشوند.
۳.مصرف آب داخل این بطریها به دلیل ترکیبات مضر موجود در آنها در دراز مدت باعث ابتلا به بیماریهای گوارشی،کم حوصلگی و بداخلاقی میشود.
۴.این بطری ها مناسب نگهداری مواد اسیدی مانند آبلیمو،آبغوره و سرکه نیستند.زیرا پلاستیک با مواد اسیدی واکنش ایجاد کرده و وارد مایعات داخل این ظروف خواهد شد.
۵.نوشیدن آب در ظروف پلاستیکی توسط کودکان باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی آنها نسبت به افراد بزرگسال خواهد شد.
۶.نوشیدن آب سرد یا گرم داخل ظروف پلاستیکی خصوصا از نوع یکبار مصرف به شدت مضر و خطرساز است.در واقع قطره های آب مانند یک لایه چربی جمع شده در دیواره این لیوانها همان منومرهای سمی است.
بطری آب پلاستیکی

۲.شیشه ای:

استفاده از بطری آب شیشه ای خطر آلودگی آب با مواد شیمیایی را از بین میبرد و بسیار کم خطر است.اما برخلاف بطری آب پلاستیکی وزن سنگینی دارد و احتمال شکستن آن در اثر اصابت ضربه،بسیار زیاد است.
وزن سنگین این بطری ها حمل آنها را در هنگام دویدن،پیاده روی یا دوچرخه سواری دشوار میکند.
بهتر است مدلهایی را خریداری کنید که دارای محافظ سیلیکونی هستند.با این کار نه تنها احتمال شکستن بطری کاهش می یابد بلکه در دست گرفتن آن نیز آسانتر خواهد شد.

مزیت:

بطری آب شیشه ای به هیچ عنوان طعم خالص آب را تغییر نمیدهد (برخلاف بطری فلزی یا پلاستیکی)
در واقع برای کاهش تاثیرات زیست محیطی آشامیدن آب،بهترین کار استفاده از یک بطری آب برای چندین بار یا به طور مداوم میباشد.بطری آب شیشه ای یک گزینه بسیار مناسب برای تحقق بخشیدن به این هدف و حفظ محیط زیست میباشد.
بطری های شیشه ای نباید در مقابل نور آفتاب و محیط های گرم قرار بگیرند.به این دلیل که نور خورشید با گرم کردن آب بستر رشد باکتریها،قارچها و میکروبها را فراهم میکند.
بطری آب شیشه ای

آب را چه مدت میتوان داخل بطری آب شیشه ای نگهداری کرد؟

آب تصفیه شده را میتوان به مدت ۲۴ یا ۴۸ ساعت داخل بطری شیشه ای درون یخچال نگهداری کرد.

انواع بطری شیشه ای کدامند؟

۱.بطری آب:

معمولا این محصول به صورت دو جداره طراحی میشود که چند علت دارد:
۱.حفظ سرمای آب   ۲.جلوگیری از تاثیر بوی مواد غذایی داخل یخچال روی بو و طعم آب

۲.بطری فانتزی:

بعضی از این بطری ها در اَشکال مختلف مانند شکل حیوانات یا اسکلت طراحی میشوند.برخی دیگر نیز بطری های ساده با تصاویری چاپ شده روی بدنه آنها میباشند که میتواند شامل تصویر میوه ها یا حیوانات و … باشد.
بطری های فانتزی طرفداران زیادی دارند و اغلب افراد تمایل زیادی برای استفاده از آنها نشان میدهند.البته دقت داشته باشید که بطری هایی با تصاویر چاپی از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا طرح روی آنها در اثر شستشو پاک نشود.
بطری آب

۳.بطری تزئینی:

این بطریها معمولا همان بطریهای ساده شیشه ای هستند که میتوانید داخل آنها گُل خشک شده،برشهای لیمو،چوب دارچین و … بریزید.سپس روی آنها را با روغن مایع یا پارافین مایع پوشش دهید و درب آن را محکم ببندید.میتوانید از محصول بدست آمده به عنوان یک وسیله تزئینی استفاده کنید.

۴.بطری شیر:

امروزه بطری های شیر شیشه ای با طرحهای زیبا و فانتزی وارد بازار شده اند.شما میتوانید پس از مصرف شیر بطری را بشویید و برای مصارف دلخواهتان بکار ببرید.

۵.بطری رنگی:

از این بطری ها که در سایزهای مختلفی در بازار موجودند معمولا برای نگهداری مایعات و یا به صورت تزئینی(پر کردن آنها با گُل طبیعی) استفاده میشود.
بطری آب رنگی

مزایای بطری آب شیشه ای کدامند؟

۱.سازگار بودن با محیط زیست   ۲.جلوه ظاهری زیبا   ۳.تازه نگهداشتن آب تصفیه شده بدون آلوده کردن آب با مواد شیمیایی   ۴.تمیز کردن و شستشوی آسان   ۵.ثابت ماندن شفافیت و درخشندگی بطری در دراز مدت   ۶.عدم تغییر طعم و مزه آب   ۷.عدم ایجاد واکنش شیمیایی با مایعات موجود در آنها از جمله آبلیمو،آبغوره و …

۳.پلی پروپیلن:

پلی پروپیلن نوعی پلاستیک است که از شیشه و فلز سبکتر بوده و انعطاف پذیری بیشتری دارد.بنابراین استفاده از این محصول حمل آب به محل کار،باشگاه و خارج از منزل را آسانتر خواهد کرد.
البته این بطری ها نسبت به مدلهای شیشه ای و فلزی عمر کوتاهتری داشته و پس از چندین بار استفاده به تعویض نیاز دارند.
از پلی پروپیلن معمولا برای تولید انواع بانکه و ظرف مربا استفاده میشود.به این دلیل که مقاومت بالایی دارد و رطوبت به راحتی به محتویات داخل آن نفوذ نمیکند.
بطری های پلی پروپیلن از قابلیت بازیافت سریع برخوردارند اما در مقایسه با بطریهای استیل و شیشه ای عمر کوتاهتری دارند.
بطری آب پلی پروپیلن

۴.استیل ضد زنگ:

این نوع بطری ها در انواع تک جداره و دو جداره در بازار موجودند.هر دوی این مدلها از دوام بالایی برخوردار بوده و در برابر زنگ زدگی مقاوم هستند.
بطری های تک جداره بدون عایق هستند،البته بطری های عایق بندی شده برای استفاده روزمره مناسبترند.
محصولات استیل دو جداره قابل استفاده برای نوشیدنیهای گرم و سرد با قابلیت حفظ دمای آنها میباشند و عملکردی مشابه فلاسک استیل دارند.

مزایای بطری آب استیل کدامند؟

۱.عدم وجود مواد شیمیایی مضر در ترکیبات آنها   ۲.مقاومت در برابر قارچ و باکتری   ۳.سازگاری با محیط زیست   ۴.حفظ طعم و مزه محتویات داخل آنها   ۵.حفظ دمای(سرما و گرما) مایعات داخل آنها   ۶.قیمت مناسب
بطری آب استیل

۵.آلومینیوم:

این بطری ها نسبت به پلاستیک سنگین تر و نسبت به استیل سبکتر هستند.ممکن است در کناره بطری های آلومینیومی لایه نازکی از پلاستیک قرار بگیرد تا از ریزش آلومینیوم به داخل آب جلوگیری کند.
این بطری ها برخلاف مدل استیل عایق نبوده و مناسب نگهداری مایعات گرم نیستند.

کاربرد بطری های آلومینیوم:

این بطری ها اغلب برای مسافرت،دوچرخه سواری،پیاده روی،دویدن و ورزش های دیگر مورد استفاده قرار میگیرند.
بطری آب آلومینیوم

هنگام خرید یک بطری آب مناسب چه فاکتورهایی را باید مد نظر قرار داد؟

۱.جنس:

همانطور که گفته شد بطری های آب در جنس های مختلفی مانند شیشه،پلاستیک،استیل،آلومینیوم و … ساخته میشوند.هر یک از این مدلها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.
به عنوان مثال بطری شیشه ای طعم آب را تازه و بدون تغییر نگه میدارد اما شکننده است.در مقابل بطری پلاستیکی مقاومت زیادی دارد اما طعم آب را تغییر میدهد.

۲.ارتفاع:

اگر تصمیم دارید بطری را داخل یخچال قرار دهید بهتر است ارتفاع بطری متناسب با ارتفاع محفظه تعبیه شده برای نگهداری بطری یخچالتان باشد.در غیر اینصورت مجبورید بطری را به صورت خوابیده قرار دهید که احتمال بیرون ریختن مایعات و کثیف شدن یخچال را به دنبال دارد.
بطری آب

۳.درب مناسب:

به منظور ثابت ماندن و حفظ طعم آب باید یک بطری با درب محکم خریداری کنید.زیرا اگر درب بطری محکم نباشد طعم و بوی مواد غذایی داخل یخچال وارد بطری آب شده و مزه آن را تغییر خواهد داد.

۴.وزن:

وزن بطری آب یک مسئله مهم و حائز اهمیت به خصوص هنگام حمل و نقل آن است.اگر بطری خالی وزن زیادی داشته باشد پس از پر شدن با مایعات وزن آن دوچندان شده و حمل آن بسیار دشوار خواهد شد.
بطری آب

۵.دوام:

اگر میخواهید این بطریها را هنگام ورزش،کوهنوردی یا دوچرخه سواری استفاده کنید باید مدلهای محکمتر و بادوام تر مانند استیل را انتخاب کنید. اما تنها به منظور نگهداری بطری ها داخل یخچال نیازی به مقاومت آنچنانی آنها نخواهید داشت.

۶.گنجایش:

بسته به میزان مایعاتی که روزانه مصرف میکنید باید یک بطری آب با اندازه و حجم مناسب خریداری نمایید.

۷.حفظ دمای مایعات:

شاید بخواهید نوشیدنی تان را در محیطهای خارج از منزل و در هوای گرم یا سرد بنوشید.در این صورت بهتر است از بطری عایق و دارای قابلیت حفظ دما استفاده کنید که بطریهای استیل دو جداره از این دسته اند!
بطری آب استیل

۸.سازگاری با محیط زیست:

بطری های پلاستیکی یکبار مصرف غیر قابل بازیافت و به شدت با محیط زیست سازگار هستند.بنابراین بهتر است در صورت نیاز از مدل پلاستیکی پلی پروپیلن استفاده کنید.

۹.قیمت:

قیمت بطری آب به عوامل زیادی از جمله سایز،نوع طراحی،جنس بدنه،تک یا دو جداره بودن و … بستگی دارد.شما باید بر اساس نیاز،سلیقه و بودجه ای که در اختیار دارید مدل مد نظر خود را انتخاب کنید.
بطری آب

روش های تمیز کردن بطری آب کدامند؟

بطری هایی با قابلیت استفاده مجدد باید حداقل یکبار در هفته ضد عفونی شوند تا از تجمع میکروب و باکتری در آنها جلوگیری شود.برخی از روش های مناسب این کار عبارتند از:

۱.سرکه:

آب را به میزان مساوی با سرکه مخلوط کنید و آن را داخل بطری بریزید.پس از گذشت ۲۰ دقیقه بطری را خالی کرده و آبکشی کنید.

۲.آب و صابون:

چند قطره مواد شوینده را داخل بطری ریخته با آب مخلوط کنید.پس از چند ثانیه تکان دادن بطری آن را با آب گرم بشویید.

۳.استفاده از سفید کننده:

۱ یا ۲ قطره سفید کننده داخل بطری بریزید.سپس آن را پر از آب کنید و چند ثانیه تکان دهید.با این کار بطری کاملا ضد عفونی میشود به خصوص اگر کپک داخل بطری وجود داشته باشد.
در استفاده از این روش دقت داشته باشید که محلول بدست آمده سمی است.بنابراین باید پس از تمیز کردن بطری و قبل از نوشیدن مجدد آب،بطری را کاملا خشک کنید.

۴.آمونیاک:

آمونیاک هم اثر ضد عفونی کننده و هم چربی زدا دارد.دقیقا مانند سفید کننده حتما باید در خشک کردن بطری پس از شستشو با آن دقت زیادی به خرج داد.
مقدار کمی از آن را داخل بطری ریخته با آب مخلوط کنید،سپس بطری را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شود.
بطری آب نی دار

درب بطریها را چگونه میتوان ضد عفونی کرد؟

بطری ها بسته به مدل درب(گیره دار یا پیچ دار) فرو رفتگی هایی دارند که موجب تجمع باکتری ها میشود.برای ضد عفونی کردن میتوان از یک برس کمک گرفت یا درب بطری را داخل ظرفی حاوی محلول آب و کمی سفید کننده قرار داد.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا