سطل زباله چیست؟
سطل زباله یکی از پرکاربردترین و ضروری ترین وسایلی است که حتما در هر خانه ای وجود دارد.
داخل هر خانه ای بسته به محیط و نوع زباله ای که در آن ریخته خواهد شد،سطلی مجزا قرار داده میشود.
انواع سطل زباله از نظر کاربرد کدامند؟
۱.سطل زباله خانگی:
این نوع سطل ها از بیشترین تنوع برخوردار بوده و انتخاب اندازه و مدلهای مختلف آن وابسته به نیاز و سلیقه شماست.معمولا در منزل شما سطل زباله در جاهای مختلفی قرار میگیرد که هر یک ویژگی خاص خود را دارد.انواع سطل زباله خانگی عبارتند از:
سطل سرویس بهداشتی:
در ساخت این نوع سطل ها غالبا از موادی نظیر پلاستیک و سرامیک استفاده میشود.بدیهی است که در این محیط با آب و شستشوی زیادی سر و کار داریم.از این رو استفاده از سطل استیل توصیه نمیشود زیرا خیلی زود لکه شده و ظاهر بدی پیدا میکند.
سطل پلاستیکی دوام و زیبایی کمتری داشته و زود کثیف میشود.سطل سرامیکی علاوه بر اینکه جلوه زیبایی به محیط میدهد،به راحتی تمیز شده و بهداشتی میباشد.
سطل سرویس بهداشتی باید کاملا قابل شستشو بوده و مرتب تمیز شود.این سطل ها معمولا ابعاد کوچکتری دارند.
سطل آشپزخانه:
همانطور که میدانید در آشپزخانه میزان تولید زباله بسیار زیاد است.این زباله ها خود شامل انواع خشک و تر هستند.سطل آشپزخانه معمولا بزرگتر از سایر سطل ها بوده و با جنسهای مختلف سرامیکی،استیل و پلاستیک قابل تولید و تهیه است.
بهتر است برای آشپزخانه از سطل استیل یا پلاستیک استفاده شود.این سطل ها معمولا محفظه ای جداگانه برای زباله دارند که میتوان آن را از بدنه اصلی جدا نمود.در این صورت میتوان سطل زباله را مرتبا شستشو داد تا همواره تمیز و بهداشتی باشد.
سطل مناسب اتاق ها:
در اتاق ها معمولا سطل کوچک قرار می گیرد و زباله های خشک در آنها ریخته میشود.برای اینکه اتاقتان ظاهری زیباتر داشته باشد میتوانید سطل هایی از جنس چوب و یا حصیر خریداری کنید.نگران کثیف شدن آنها هم نباشید چون زباله های اتاق،تر نیستند.
سطل های چوبی معمولا راحت تر با تخت و کمد و به طور کلی دکوراسیون اتاقتان قابل هماهنگی هستند.
سطل مناسب فضای بیرونی منزل:
برای فضای بیرونی منزل مانند راهرو و حیاط میتوانید سطلی جداگانه تهیه کنید.این سطل ها معمولا بزرگ بوده و از جنس های مختلفی تهیه میشوند.
اگر سطل تان در معرض تابش آفتاب و یا باد و باران قرار میگیرد.بهتر است سطل های فلزی و استیل را انتخاب کنید که از مقاومت بیشتری برخوردارند.
برخلاف سطل های استیل،سطل های پلاستیکی یا چوبی در معرض آفتاب و باد و باران به راحتی آسیب دیده و پوسیده خواهند شد.
۲.سطل زباله تجاری:
این سطل ها معمولا در محیط های صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار میگیرند.زباله های صنعتی غالبا در قطعات بزرگ و مقدار زیاد تولید میشوند.از این رو اندازه آنها باید پاسخگوی نیازهای تجاری باشد.
۳.سطل زباله یکبار مصرف:
این گونه سطل ها قیمت مناسبی داشته و به سادگی تمیز میشوند.سطل یکبار مصرف بدین جهت که مناسب طبیعت گردی و پیک نیک بوده،خود با مواد بازیافتی و سازگار با محیط ساخته شده اند.
۴.سطل زباله تزئینی:
این نوع سطل ها در رنگها و طرحهای متنوع جهت هماهنگی با دکوراسیون داخلی منزلتان در بازار موجود بوده و قابل استفاده در اتاق پذیرایی،سالن نشیمن و اتاق مهمان میباشند.
۵.سطل زباله پزشکی:
سطل پزشکی باید به گونه ای طراحی شود که جهت استفاده در مراکز درمانی،بهداشتی و ایمن باشد.
۶.سطل بازیافت:
این نوع سطل مخصوص زباله های قابل بازیافت بوده و روی آن علائمی درج شده که نوع زباله بازیافتی را مشخص خواهد کرد.
امروزه این سطل ها به سبب تفکیک زباله بازیافتی از زباله های عادی کمک بزرگی به طبیعت نموده است.
انواع سطل بازیافت کدامند؟
۱.چند منظوره:
در این نوع سطل،دو یا چند مخزن جداگانه درون یک محفظه قرار گرفته که هر یک از آنها به یک نوع زباله بازیافتی اختصاص دارد.این سطل ها در اندازه بزرگ مناسب استفاده در مدارس،اماکن ورزشی و مکانهای عمومی نظیر آنها میباشند.
۲.خیابانی:
این سطل ها به جهت نگهداری حجم زیادی از زباله بازیافتی کاربرد دارند.معمولا ارتفاع آنها به جهت جلوگیری از واژگون شدن در اثر باد و قرار گرفتن در محیط باز،کوتاه در نظر گرفته میشود.
انواع سطل زباله از نظر مدل کدامند؟
۱.ساده:
سطل ساده میتواند درب دار یا بدون درب باشد.بدین جهت مناسب اماکن عمومی نبوده و میتوان آن را در آشپزخانه،حمام و غیره به کار برد.
۲.پدالی:
این سطل دارای یک پدال در قسمت جلو و پایینی میباشد که باید با پا فشار داده شود تا درب سطل باز شود.بنابراین برای باز و بسته کردن درب آن نیازی به دخالت دست نخواهد بود.
این مدل را میتوان در آشپزخانه،سرویس بهداشتی،حمام،مراکز درمانی و اماکن عمومی و تجاری مورد استفاده قرار داد.
۳.کابینتی:
این سطل خود دو نوع دارد:
۱.داخل کابینت جا داده شده و میتوان یک یا دو مخزن داشته باشد.
۲.سطلی کوچک که روی کابینت ظرفشویی یا میز نصب میشود.شما میتوانید در حین کار زباله های کوچک را ابتدا در آن ریخته و در نهایت به سطل زباله بزرگ انتقال دهید.غالبا از جنس پلاستیک و گاهی نیز از جنس فلزی ساخته میشود.
۴.فشرده کننده:
این سطل مناسب افرادی است که در فواصل زمانی کوتاه نمیتوانند زباله ها را به بیرون از خانه ببرند.سطل فشرده کننده دارای پدالی در قسمت بالا بوده که با فشردن آن حجم زباله ها تقریبا به نصف کاهش کرد.
۵.چرخ دار:
این سطل ها در ابعاد بزرگ و برای استفاده در مجتمع های مسکونی طراحی شده است.چرخ های این سطل به حمل و نقل و جابجایی آسان حجم زیاد زباله کمک کرده و مانع از ساییدگی سطل زباله در اثر کشیدن روی زمین میشود.
۶.سبد زباله:
این نوع سطل به شکل سبد بوده و در انواع سیمی،پلاستیکی و فلزی ساخته میشود.اندازه آن کوچک بوده و در ندارد.مناسب زباله های خشک نظیر کاغذ و پارچه بوده و معمولا در اتاق خواب،اتاق کار و زیر میز استفاده میشود.
انواع درپوش سطل زباله کدامند؟
برخی از سطل هایی که در سرویس بهداشتی و یا آشپزخانه قرار میگیرند و حاوی زباله های تر هستند،باید حتما درپوش داشته باشند.به این جهت که وجود درپوش مانع از انتقال آلودگی و میکروب و بوی نامطبوع به محیط اطراف خواهد شد.
۱.ساده:
درپوش ساده را باید با دست برداشته و زباله ها را درون سطل بریزید که غالبا مناسب زباله های خانگی است.
۲.پدالی:
همان مدل پدالی که با پا آن را می فشارید و درب باز میشود.مناسب سرویس بهداشتی،حمام و اماکن عمومی است.
۳.بادبزنی:
درپوش بادبزنی حول یک محور در نوسان بوده و شما میتوانید از هر طرف آن را هل داده و زباله را درون سطل بریزید.
۴.قیفی:
دارای دهانه ای کوچک بوده که همانند قیف شیب دارد.بدین طریق اگر شما در حال رد شدن زباله را درون سطل بیندازید مانع از بیرون افتادن آن میشود.
۵.لمسی:
برخی از سطل ها دارای یک پدال روی قسمت دربشان هستند که با فشردن آن،درب باز میشود.این نوع سطل ها به دلیل نیاز به تماس دست بیشتر مناسب منزل هستند تا اماکن عمومی و تجاری.
سایزهای استاندارد سطل زباله:
هیچ قانون و اجبار خاصی برای اندازه سطل زباله وجود ندارد.از نظر استاندارد اندازه سطل به میزان زباله ای که افراد در طول روز تولید میکنند،نوع زباله،محل قرارگیری و غیره بستگی دارد.
برای اتاق خواب،حمام یا محل کار سطلی با اندازه متوسط،مناسب است.اما اندازه سطل آشپزخانه میتواند متوسط یا بزرگ باشد.
سایزهای معمول سطل زباله برای مصارف مختلف:
۱.خیلی کوچک:
ظرفیت آن بین ۱۵ تا ۳۰ لیتر بوده و مناسب خانواده های یک تا دو نفره است.
۲.کوچک:
گنجایشی معادل ۳۰ تا ۴۰ لیتر بوده و مناسب خانواده های ۳ تا ۴ نفره ای است که زباله چندانی تولید نمیکنند.
۳.متوسط:
ظرفیت آن بین ۴۰ تا ۵۰ لیتر بوده و مناسب خانواده های ۴نفره که سطل را زود به زود تخلیه نمیکنند،میباشد.
۴.بزرگ:
گنجایشی معادل ۵۰ تا ۹۰ لیتر داشته و مناسب خانواده های پر جمعیت با تولید زباله به مقدار زیاد میباشد.
۵.خیلی بزرگ:
ظرفیت آن بالای ۱۰۰ لیتر بوده و معولا مناسب اماکن عمومی،مجتمع ها و امثال آنها میباشد.
کدام فاکتورهای کلیدی را هنگام خرید یک سطل زباله خانگی باید مد نظر قرار دهیم؟
۱.ظرفیت مناسب(جادار بودن):
این سطل ها در اندازه های متفاوتی تولید میشود.انتخاب گنجایش آن مستقیما به مکان مورد استفاده بستگی دارد.معمولا برای آشپزخانه و فضای بیرون از سطل بزرگ و برای اتاق ها و سرویس بهداشتی از سطل کوچک استفاده میشود.
۲.داشتن محفظه مجزا برای زباله:
سطل های آشپزخانه معمولا از دو قسمت تشکیل میشوند:
۱.محفظه داخلی که کیسه زباله در آن قرار میگیرد.
۲.قسمت بیرونی که ظاهر اصلی سطل را تشکیل میدهد.
مزیت سطلهایی با محفظه مجزا این است که برای شستشوی آنها هر بار نیازی نیست کل سطل را بشویید.بلکه تنها محفظه داخلی را جدا کرده و آن را تمیز خواهید کرد.
۳.داشتن درب:
سطل زباله حتما باید به منظور جلوگیری از پخش شدن بوی نامطبوع در داشته باشد.البته سطل های داخل اتاق ها معمولا نیازی به در ندارند چون زباله آنها خشک است و بوی نامطبوعی ندارد.اما سطل آشپزخانه که زباله تر در آن قرار میگیرد،حتما باید در داشته باشد.
۴.داشتن پدال:
در مکانهایی مانند سرویس بهداشتی و آشپزخانه بهتر است از سطل پدالی استفاده کنید.زیرا در این صورت دستانتان کمترین تماس را با زباله ها خواهد داشت.
۵.کیفیت و مرغوبیت جنس:
در مورد جنس این سطل ها باید بر اساس کاربرد و مکان مورد استفاده آن تصمیم بگیرید.مثلا در اتاق ها میتوان از سطل چوبی و یا حصیری استفاده کرد چون این سطلها نیازی به شستشوی مداوم ندارند.
اما در آشپزخانه و سرویس بهداشتی بهتر است از سطل های استیل،سرامیک یا پلاستیکی استفاده شود.این سطلها با دوام بوده و مقاومت بیشتری در برابر شستشو دارند.
سطل و فرچه ست برای سرویس بهداشتی:
سطل و فرچه جزو وسایل ضروری در هر سرویس بهداشتی به شمار میرود.در واقع ابزاری است بسیار کاربردی در جهت نظافت و حفظ بهداشت محیط سرویس بهداشتی.
سطل و فرچه دستشویی در طرحها،اندازه ها و نقش های بسیار متنوع تولید شده و به بازار عرضه میشوند.
بهتر است سطل دستشویی از نوع پدالی بوده و همچنین دارای مخزن داخلی مجزا و قابل حمل باشد.در این صورت امکان جداسازی مخزن و شستشوی ساده و آسان فراهم خواهد بود.
طبیعتا اندازه سطل و فرچه بسته به محیط سرویس های بهداشتی و بر اساس میزان استفاده شما انتخاب میشود.
فرچه دستشویی چگونه باید باشد؟
۱.فرچه باید بافت مستحکمی داشته باشد.
۲.بیش از اندازه زبر و یا بیش از اندازه نرم نباشد.
۳.از مواد مقاوم در برابر رشد باکتری و آلودگی ساخته شده باشد.
۴.آلودگی را به خود جذب نکرده و به راحتی تمیز شود.
۵.از خاصیت الاستیک،انعطاف و دوام بالایی برخوردار باشد.
۶.رنگ،آبکاری و پوشش محصول علاوه بر زیبایی،با کیفیت و بادوام باشد.
۷.در برابر شستشوی مکرر و رطوبت حمام و دستشویی مقاوم باشد.
برندهای شناخته شده سطل زباله کدامند؟
limon.5 unique.4 stepbin.3 contrast.2 brabantia.1
برای ورود به گروه محصولات سطل اینجا کلیک کنید.
برای ورود به گروه محصولات سطل و فرچه اینجا کلیک کنید.