ظروف نگهدارنده غذا

سالم ترین و بهترین ظرف نگهدارنده غذا از چه جنسی باید باشد؟

ظرف نگهدارنده غذا چیست؟

ظرف نگهدارنده غذا به منظور نگهداری غذای طبخ شده،میوه،مواد غذایی خام،سبزیجات و غیره به کار میرود.  

انواع ظرف نگهدارنده غذا کدامند؟

این ظروف از لحاظ جنس به چند دسته تقسیم میشوند: ۱.پلاستیکی  ۲.شیشه ای  ۳.سرامیکی  ۴.استیل این ظروف درب دار کاربرد های متفاوتی دارند که میتوان آنها را در قالب سوالات زیر مطرح کرد: ۱.مواد غذایی در کدام یک مدت طولانی تری سالم می ماند؟ ۲.آیا قابلیت استفاده در مایکروویو یا ماشین ظرفشویی را دارد؟ ۳.چه نوع مواد غذایی میتوان در آنها نگهداری کرد؟ ۴.آیا میتوان آنها را در فریزر قرار داد؟  

کاربرد ظرف نگهدارنده غذا چیست؟

متداول ترین کاربرد این ظروف،بسته بندی و حمل غذا و نگهداری کوتاه مدت مواد غذایی داخل یخچال است.این ظروف به دلیل محکم بودن درب،از ورود آلودگی به مواد غذایی جلوگیری میکند.همچنین به سبب عدم تبادل هوای خارج و داخل ظرف،برای مدت طولانی تری مانع از فاسد شدن مواد غذایی میشود. کاربرد بسیار مهم دیگر این ظروف،نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در فریزر است.

ظروف نگهدارنده غذا

انواع ظرف نگهدارنده غذا بر اساس نوع درب کدامند؟

۱.ظرف پلاستیکی با درب قفل دار:

درب این ظروف از تبادل هوا بین داخل و خارج ظرف جلوگیری میکند. همچنین میتوان به راحتی مواد غذایی غیر جامد را نیز در آنها نگهداری کرد.لازم به ذکر است که پلاستیک به کار رفته در این ظروف حتما باید فاقد مواد سمی باشد. میتوان گفت طول عمر این ظروف به انعطاف پذیری بالا در قسمت قفل درب بستگی دارد.قفل درب با محکم نگهداشتن ظرف مانع از بیرون ریختن غذا و کثیف شدن اطراف میشود. چنانچه جنس این ظروف از پلاستیک مرغوب باشد،میتوان از آنها برای گرم کردن غذا درون مایکروویو نیز استفاده کرد.

۲.ظرف پلاستیکی با درب پیچی:

این ظروف به دلیل داشتن درب پیچی مانع از تبادل هوا به داخل و خارج از ظرف میشوند.توجه کنید که پلاستیک مصرف شده در ساخت آنها نیز باید فاقد مواد سمی باشد.

۳.ظرف غذای چند طبقه:

این نوع ظروف در مدلها و جنسهای مختلف فلزی یا پلاستیکی در بازار موجودند.امروزه به دلیل استفاده از مایکروویو برای گرم کردن غذاها،شاید بهترین گزینه ظروف پلاستیکی مرغوب و فاقد مواد سمی باشد.در صورت مرغوب نبودن پلاستیک در هنگام تماس با مواد غذایی گرم موجب آلوده شدن آنها خواهد شد. مزیت استفاده از این ظروف،امکان حمل همزمان چند نوع غذاست.

۴.ظرف شیشه ای با درب قفل دار:

ظروف شیشه ای بهترین گزینه برای نگهداری مواد غذایی هستند.این ظروف را به دلیل مقاومت شیشه در برابر حرارت،میتوان در فر،مایکروویو،فریزر و شعله مستقیم استفاده کرد. البته برای اطمینان بیشتر،هنگام خرید از فروشنده اطلاعات دقیق در رابطه با نحوه مصرف این ظروف را بپرسید. مزیت دیگر این ظروف،امکان سرو غذا در آنهاست.به خاطر داشته باشید که از قرار دادن درب این ظروف در مقابل حرارت خودداری کنید.

ظروف نگهدارنده غذا

۵.ظرف با درب فشاری:

یکی از مزایای این ظروف قرارگیری آنها در یکدیگر است که فضای کمتری در آشپزخانه اشغال میکند.میتوان از آنها برای نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر استفاده کرد. اگر جنس این ظروف از پلاستیک باشد باید حتما مرغوب و فاقد مواد سمی باشد تا سلامت غذا به خطر نیفتد.

۶.ظرف با درب سوپاپ دار:

برخی از ظروف نگهدارنده غذا دارای سوپاپ بر روی دربشان هستند.این سوپاپ در هنگام باز کردن ظرف امکان انتقال هوا به داخل ظرف را فراهم میکند.بنابراین به شما کمک میکند تا درب را راحت تر از ظرف جدا کنید.  

ظروف درب دار خاص کدامند؟

برخی از ظروف نگهدارنده غذا به جهت اینکه تقسیم بندی متفاوت برای نگهداری چند نوع غذا در کنار هم دارند،خاص تلقی میشوند.یعنی قابلیت کوچکتر شدن را در عین مخلوط نشدن مواد غذایی با یکدیگر دارند. در واقع این نوعی خلاقیت است که در طراحی این ظروف به کار گرفته شده.بدین جهت که کمترین فضا و در عین حال بیشترین کارایی را ارائه دهند. جالب است بدانید برخی از این ظروف به نوعی طراحی شده اند که پس از استفاده درون یکدیگر جای میگیرند.غالبا در مایکروویو قابل استفاده بوده و فضای کمی را در کیف شما اشغال میکنند.  

ظروف نگهدارنده غذا

ظرف نگهدارنده غذای کودک چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟

این ظروف باید دارای حجم کمی باشند.به این دلیل که وعده غذایی که برای کودک از یخچال خارج میکنید فقط یکبار در معرض هوا باشد.همینطور از گرم و سرد شدن چند باره آن جلوگیری شود. به علاوه داشتن درب محکم مانع از تبادل هوا به داخل و خارج ظرف شده و مانع از فاسد شدن غذا میشود. ظرف غذای کودک حتما باید از پلاستیک مرغوب و فاقد مواد سمی تهیه شده باشد.  

کدام ظرف نگهدارنده غذا برای محل کار مناسب است؟

در انتخاب مناسبترین ظرف نگهداری غذا برای محل کار باید به چند نکته توجه کنید:

۱.حجم ظرف:

باید ظرفی را انتخاب کنید که متناسب با غذای مصرفی تان بوده و به راحتی در کیفتان جای بگیرد.

۲.وزن ظرف:

ظرف غذایی که با خود به محل کارتان میبرید نباید سنگین باشد و در رفت و آمد مشکلی ایجاد کند.از این رو بهتر است وزن آن کمتر از ۵۰۰ گرم باشد.

۳.جنس ظرف:

جنس ظرف غذا باید به گونه ای باشد که در صورت ریختن غذای گرم و داغ،مواد شیمیایی مضر آزاد نکند.یعنی تهدیدی برای سلامتی تان نباشد.

۴.قابلیت قرارگیری در مایکروویو یا روی اجاق گاز:

جهت سرو غذا در محیط کارتان ظرف غذا باید قابلیت گرم شدن با حرارت مستقیم یا داخل مایکروویو را داشته باشد. در صورت حمل غذای رقیق مانند سوپ به محل کارتان،از مرغوبیت جنس واشر و درب ظرف اطمینان حاصل کنید.  

ظرف نگهدارنده غذا

انواع ظرف نگهدارنده غذای کارمندی کدامند؟

۱.ظرف غذای چند طبقه:

در این ظروف معمولا یک طبقه برای برنج و طبقه دیگر با ابعاد کوچکتر برای خورشت و مواد غذایی رقیق میباشد.طبقه ای که در آن خورشت ریخته میشود معمولا واشر مخصوصی دارد که به خوبی ظرف را پلمپ میکند.بنابراین مانع از ریختن غذا به بیرون میشود. این ظروف گیره های محکمی دارند که طبقات آنها را به هم متصل میکند.جنس آنها معمولا استیل،تفلون و یا پلاستیک مقاوم و با کیفیت است.برخی از آنها دارای یک دسته برای حمل آسانتر نیز میباشند.

۲.ظرف غذای برقی:

اگر در محل کارتان به مایکروویو یا اجاق گاز دسترسی ندارید،بهترین گزینه برای شما ظرف غذای برقی است.میتوانید با وصل کردن ظرف به پریز برق و فشردن یک دکمه در مدت کوتاهی غذایتان را گرم کنید. برخی از این ظروف یک سیم جداگانه برای گرم کردن غذا در خودرو نیز دارند.

جنس ظرف غذای برقی چیست؟

جنس محفظه داخلی استیل ضدزنگ و بدنه بیرونی از پلاستیک با کیفیت میباشد که در برابر فشار و ضربه مقاوم است.

مدت زمان گرم کردن غذا در ظرف برقی چقدر است؟

زمان لازم برای گرم شدن غذا بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه میباشد.

آیا ظرف غذای برقی قابل شستشو است؟

بله!ظرف غذای برقی قابل شستشو بوده و لوازم جانبی آن میتواند داخل ماشین ظرفشویی قرار بگیرد.وزن حدودی آن ۵۰۰ گرم و حجم آن حدودا یک و نیم لیتر است. توجه داشته باشید که ظرف غذای برقی را نباید داخل یخچال یا مایکروویو قرار دهید.

۳.ظرف غذا با درب قفل دار و پرسی:

درب ظرف یک فاکتور مهم است که در هنگام خرید ظرف نگهدارنده غذا حتما باید به آن توجه شود.درب ظرف باید کاملا چفت و محکم باشد.اگر ظرف شما از جنسی باشد که بتوان آن را داخل مایکروویو قرار داد،برای محل کار هم مناسب است. بدنه ظروف غذا با درب پرسی اکثرا از جنس شیشه بوده و درب آنها غالبا از جنس پلاستیک نرم است.این ظروف همچنین میتوانند از جنس پلاستیک باشند.

۴.ظرف غذای استیل:

غالبا ظروف استیل را میتوان بر روی شعله اجاق گاز قرار داد.این ظروف به صورت معمولی و دو طبقه در بازار موجودند.برخی از این ظروف دوجداره هستند به طوری که جداره داخلی از جنس استیل و جداره خارجی از جنس پلاستیک است.

۵.فلاسک غذا:

شاید در محل کارتان به مایکروویو یا اجاق گاز دسترسی نداشته باشید،یا شرایط استفاده از پریز برق مهیا نباشد.در این صورت فلاسک غذا میتواند گزینه مناسبی باشد که نه تنها در محل کار،بلکه در هر جایی قابل استفاده است.محفظه داخلی فلاسک غذا غالبا از جنس استیل بوده که قابلیت حفظ دما را دارد.محفظه بیرونی آن نیز معمولا از جنس پلاستیک میباشد.

فلاسک غذا

ظرف نگهدارنده غذا از چه جنس هایی میتواند باشد؟

علاوه بر موارد ذکر شده،ظروف نگهدارنده غذا میتوانند از جنس سیلیکون،سرامیک،فیبر بامبو و غیره باشند.هرکدام از این ظروف ممکن است قابلیت استفاده در مایکروویو،فریزر و یا ماشین ظرفشویی را داشته باشند.بدین منظور در هنگام خرید از توجه به علامتهای درج شده بر روی آنها غافل نشوید.  

کیف ظرف نگهدارنده غذا:

برخی از این ظروف دارای کیفهای مخصوصی هستند که علاوه بر ظاهر زیبا به بیشتر گرم ماندن غذای شما کمک میکنند. این کیفها غالبا از جنس پارچه بوده و قابل شستشو هستند.این کیفها به عنوان محافظی برای سالم ماندن ظرف غذایتان نیز عمل میکنند.  

سالم ترین ظرف نگهدارنده غذا از چه جنسی هستند؟

بدون شک بهترین انتخاب،ظروف شیشه ای و سرامیکی هستند.این ظروف با مواد غذایی اسیدی و چرب هیچ واکنشی نمیدهند و غذا در آنها طعم اصلی خود را حفظ میکند. توجه داشته باشید این ظروف را هنگام قرار دادن در فریزر کاملا پر نکنید و مقداری فضای خالی باقی بگذارید.زیرا ممکن است در اثر انبساط مواد غذایی،بشکنند.

معایب ظروف شیشه ای و سرامیکی:

تنها مشکل این ظروف نسبت به ظروف دیگر نظیر پلاستیکی،میتواند  شکننده بودن و سنگینی وزن آنها باشد.از این رو طبیعتا حمل آنها به راحتی ظروف دیگر نخواهد بود.

مزایای ظروف پلاستیکی:

امروزه ظروف پلاستیکی به دلیل وزن سبک و قیمت پایین،برای نگهداری مواد غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. به خاطر داشته باشید که حتما از ظروف پلاستیکی بدون خط و خش یا لب پریدگی استفاده کنید.زیرا حتی در خط و خش های کوچک هم میلیونها میکروب میتوانند جمع شوند که عامل ایجاد بیماری هستند. البته بد نیست بدانید که همه ظروف پلاستیکی لزوما برای استفاده در مایکروویو و فریزر مناسب نیستند.  

نوشته های درج شده در پشت ظروف مختلف به چه معنا هستند؟

:Oven safe.1

قابل استفاده در فر

:Microwave safe.2

قابل استفاده در مایکروویو

:Dishwasher safe.3

قابل استفاده در ماشین ظرفشویی  

برندهای شناخته شده ظروف درب دار و قفلی کدامند؟

برندهای خارجی:

glass lock,lock & lock,لومینارک,فریگور

برندهای ایرانی:

limon,home ket,زیبا سازان,تترا لاک

برای دیدن گروه ظروف نگهدارنده سایت خشکده اینجا کلیک کنید.

ظروف نگهدارنده شیشه ای مستطیل 900 میلی لیتری      ظروف نگهدارنده شیشه ای مربع 200 میلی لیتر

 

ظروف نگهدارنده 4.5 لیتر مستطیل

ظروف نگهدارنده 1.6 لیتر مستطیل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا